Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@23:55:36 GMT

از انتفاضه الکترونیک تا چشم ناظر بر فلسطین

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۴۰۵۲

از انتفاضه الکترونیک تا چشم ناظر بر فلسطین

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه_ فاطمه ترکاشوند: عبارت «انتفاضه» برای دست‌کم دو یا سه‌دهه بین مردم جهان شنیده و شناخته شده است. عبارتی که به‌جرات می‌توان گفت به‌عنوان مهم‌ترین حامل فرهنگ بزرگ «جنبش مقاومت مردمی»، این معنی را از فلسطین به سایر کشورهای عربی و حتی تا قلب اروپا با خود حمل کرده است.

«انتفاضه» با «انقلاب» فرق دارد و چنان در مقاومت مردمی فلسطین و شکل رویارویی آنان با آپارتاید ریشه گرفته در سایر زبان‌ها مثل انگلیسی هم ترجیح داده‌اند از ترجمه آن صرف‌نظر کرده و عبارت را با حروف انگلیسی به زبان مقصد منتقل کنند تا معنای آن بهتر حفظ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین اتفاق است که بنیاد ایده رسانه‌های زنجیره‌ای به نام «Electronic Intifada» قرار گرفته است. رسانه‌هایی که مأموریت خود را این طور تعریف کرده‌اند که انتفاضه را در جهان الکترونیکی هم توسعه دهند. در مطلب پیش رو، یعنی سومین مطلب پرونده مورد اشاره، به معرفی این رسانه و شبکه‌ دیگری که عملکردی شبیه آن دارد، می‌پردازیم.

تا امروز دوقسمت از پرونده «رسانه‌های جهانی حامی فلسطین» منتشر شده که در پیوندهای زیر قابل دسترسی و مطالعه‌اند:

* «الگوی BDS،پرفشارترین جنگ رسانه‌ای با اسرائیل/کجای این مبارزه‌ایم؟»

* «کارزار همبستگی فلسطین و مساله خطرناک یک بستنی برای صهیونیست‌ها»

مشروح قسمت سوم‌ پرونده در ادامه می‌آید؛

انتفاضه پا به جهان آنلاین می‌گذارد

سایت «Electronic Intifada» در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد تا به ساخت منابع آنلاین درباره فلسطین کمک کند و تحلیل‌ها و انتقادات و فعالیت‌ها را بازتاب دهد. مرکز فعالیت این سایت در شیکاگوی آمریکاست و توسط چهار نفر به مرکزیت علی ابونعمه یک فعال فلسطینی-آمریکایی بنیان گذاشته شده است.

این سایت مانند سایر رسانه‌ها و جنبش‌های مشابه تلاش می‌کند با جلب حمایت‌های مالی مردمی در قامت یک جنبش غیرانتفاعی مردم‌نهاد ظاهر شود.

توئیتر این شبکه بیش از ۱۵۰ هزار دنبال‌کننده دارد و عمدتاً به بازتاب مطالب سایت خبری آن می‌پردازد.

این شبکه همچنین در فیس‌بوک هم با بیش از ۳۵۰ هزار دنبال‌کننده، تلاش می‌کند تحولات روز فلسطین را پوشش دهد.

حرکت «Electronic Intifada» در اینستاگرام و یوتیوب هم با ۳۲ هزار و ۱۷ هزار دنبال‌کننده مورد توجه دنبال‌کنندگان وقایع و تحولات فلسطین قرار دارد.

چشمانی ناظر بر فلسطین

یکی از محبوب‌ترین و پربازدیدترین رسانه‌های فلسطین در بستر اینستاگرام، شبکه‌ای از رسانه‌ها را می‌گرداند که کمتر شناخته‌شده هستند.

«Eye On Palestine» با بیش از ۲و نیم میلیون دنبال‌کننده در اینستاگرام، یکی از فعال‌ترین شبکه‌ها در اطلاع‌رسانی تحولات فلسطین به شما می‌آید و از ویژگی‌های آن فعالیت به ۷ زبان اسپانیایی، انگلیسی، عربی، فرانسوی، اندونزیایی، روسی و ترکی است.

از همین جا هم پیداست که صفحات این شبکه فقط در اینستاگرام توسط یک گروه بین‌المللی از دغدغه‌مندان نسبت به مسئله فلسطین اداره می‌شود اما این موضوع را در لایوهایی که صفحات آن به بهانه‌های مختلف می‌گذارند می‌توان تشخیص داد.

خبرنگاران و کارشناسان مختلف از همه زبان‌های دنیا در این لایوها دعوت می‌شوند تا به تحلیل وقایع فلسطین از منظر خودشان بپردازند.

حقیقت را به اشتراک بگذارید!

ویدئوهای این صفحه اغلب چند ده هزار و گاهی چند صد هزار بازدید دارند که نشان می‌دهد نقش مهمی را در آگاه‌سازی مردم جهان از وضعیت فلسطینیان بر عهده گرفته است.

فیس‌بوک «Eye On Palestine» هم نزدیک به ۴۹۰ هزار دنبال‌کننده دارد و در این بستر اجتماعی هم مانند سایر حلقه‌های زنجیره خود تاکید کرده است که این صفحات از داخل فلسطین راهبری و تولید محتوا می‌شوند.

«Eye On Palestine» در توئیتر توسط بیش از ۳۳ هزار نفر دنبال می‌شود و شعار این شبکه‌ها را تکرار می‌کند که «بیداری را افزایش دهید! حقیقت را به اشتراک بگذارید!»

از ویژگی‌های منحصر به فرد این شبکه، اشتراک‌گذاری ویدئوهای مستقیم و دیده‌نشده از داخل فلسطین و همه مناطق حساس آن نظیر بیت‌المقدس و مسجد الاقصی است.

کد خبر 5471028 فاطمه ترکاشوند

منبع: مهر

کلیدواژه: اینستاگرام مسجد الاقصی مسجدالاقصی توییتر فلسطین انتفاضه فیس بوک رسانه های گروهی معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی اسباب بازی ایرانی سی وسومین نمایشگاه کتاب تهران انتشارات سروش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه کتاب تهران انقلاب اسلامی ایران بنیاد ملی بازی های رایانه ای فرهنگسرای رسانه بازی های رایانه ای مقاومت فلسطین انتشارات سوره مهر موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران هزار دنبال کننده رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۴۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مستند مسابقه دِلیران شنبه تا چهارشنبه هر هفته ساعت ۱۸ از شبکه نهال پخش و روز بعد ساعت ۱۴ بازپخش می‌شود.
 این مسابقه رقابت بین نوجوانان در اقلیم‌های جنگل، کوهستان و دریاست که باید بدون امکانات و حمایت، مسیر درست را بپیمایند.
برنامه «دخل و خرج» شنبه تا چهارشنبه هر هفته ساعت ۱۸:۰۰ از رادیو صبا پخش می‌شود.
راهکار‌های ایجاد کسب و کار با سرمایه‌های اندک و مدیریت مالی از موضوع‌های این برنامه گفتگو محور است.
همچنین زیست رو سه شنبه‌ها ساعت ۲۰ از رادیو سلامت پخش می‌شود.
پرسش درباره محیط زیست موضوع این مسابقه است؛ و مجموعه مستند ماشین آلات خارق العاده تونی رابینسون، هر شب ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه چهار پخش و ساعت‌های ۷ و ۱۶ روز بعد تکرار می‌شود.
این مجموعه محصول سال ۲۰۲۳ داستان فردی است که برای معرفی غیر معمول‌ترین ماشین‌ها و وسایل نقلیه که مبتنی بر فناوری روز هستند به دور دنیا سفر می‌کند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • رژیم صهیونیستی به دنبال فشار نظامی بر مذاکرات است
  • تعطیلی شبکه الجزیره نقض آزادی بیان است
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • کابینه رژیم صهیونیستی به تعطیلی شبکه الجزیره رأی داد
  • خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت
  • دانشجویان آمریکایی، خواستار انتفاضه جهانی
  • مجموعه های تلویزیونی جدید رسانه ملی
  • خبر‌های رسانه - ۱۵ اردیبهشت
  • از «نیکا» تا «یسنا»
  • ویدیو/ تحلیلگر عرب: بیداری جوانان آمریکایی شوک بزرگی برای دولت واشنگتن بود